Aydınlatma Cihazları

Aydınlatma Cihazları

Aydınlatma, bir alanı ve ambiyansını dönüştürmenin en güçlü yollarından biri olabilir. Genel aydınlatma olarak da bilinen ortam aydınlatması, tüm odayı tek tip bir seviyede aydınlatmayı amaçlamaktadır. Vurgulu aydınlatma, belirli bir ilgi noktasını vurgular. Görev aydınlatması okuma, yazma, yemek pişirme ve bilgisayar çalışması gibi belirli görevler için ışık sağlar. Bu üç farklı aydınlatma türünün her biri için çeşitli armatürler mevcuttur. En popüler aydınlatma cihazlarının neler olduğunu açıklayalım.

Tavana Monte Edilen Armatürler

Bu geniş armatür yelpazesi, adından da anlaşılacağı gibi, doğrudan tavana monte edilir ve tipik olarak ampulü gizleyen ve ışığı daha eşit dağıtmaya yardımcı olan bir cam, kumaş ya da plastik gölgeye sahiptir. Tavana monteli armatürler, daha genel, dağınık aydınlatma sağladıkları için, vurgu veya görev aydınlatmasının aksine bir odada ortam ışığı sağlamak için kullanılma eğilimindedir.

Sarkıt Aydınlatma

Sarkıt ışıklar, tavandaki bağlantıdan kablo, kordon veya borudan sarkan ve esas olarak aşağı yönde ışık sağlayan bir ampulü çevreleyen bir gölgede sona eren ışıklardır. Genellikle bir masa veya mutfak adasının üzerine yerleştirilir.

Gömme Aydınlatma

Gömme ışıklar tavanın üzerine yerleştirilir. Tavanla aynı seviyede olduğu için daha cansız olma eğilimindedir. Ürettikleri aydınlatma, armatürlerin sayısına ve türüne bağlı olarak, vurguya ve göreve kadar bir dizi işlev için kullanılabilir.

Spot Işıklar

Spot ışıklar, armatüre bağlı olarak tavana monte edilen ya da tavana asılan bir raya tutturulmuş armatürlerdir. Doğrusal yuva, ray boyunca hareket ettirilebilen ve farklı yönlere odaklanmak için yeniden yönlendirilebilen birkaç başlık içerir.

Duvar Aplikleri

Duvar aplikleri, aydınlatma pazarındaki en dekoratif armatürlerden bazılarıdır. Genelde göz hizasına monte edilirler. Görev aydınlatması sağlayan, yukarı veya aşağı bakan ışık sunabilirler. Ancak nadiren tek başına geniş bir alanı aydınlatmak için yeterli ışık sağlayacak kadar güçlüdürler. Çoğunlukla ek aydınlatma için bir şöminenin ya da yatağın her iki yanında bulunurlar.

Masa Lambaları

Masa lambaları, esnektir ve gerektiğinde çeşitli konumlara yerleştirilebildikleri için büyük ölçüde görev ışığı olarak kullanılır. Aşağı yönde ışık sağlar, genel bir parıltı sağlamak yerine doğrudan altındaki yüzeyi aydınlatır.

Whatsapp Whatsapp