Enerji Kablo Çeşitleri

Enerji Kablo Çeşitleri

Elektrik gücü, üstten iletim sistemleri ya da yer altı kabloları ile iletilebilir veya dağıtılabilir. Kablolar esas olarak belirli bir gereksinim için tasarlanmıştır. Güç kabloları, güç aktarımı ve dağıtımı amacıyla kullanılır.Enerji güç kabloları, binalar içinde kalıcı kablolar olarak döşenebilir, toprağa gömülebilir, üstten veya açıkta kalacak şekilde döşenebilir. Taşınabilir cihazlar, mobil aletler ve makineler için esnek güç kablolarına ihtiyaç vardır. Peki, enerji kablo çeşitleri nelerdir?

Enerji Kablo Türleri

Enerji kablo çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Panel Tel Kablolar

Genelde elektrik kontrol panelleri için kullanılır. Yüksek kalite sunar. Kolay ve güvenli bir kurulum sağlar. Esnek ve halojensiz topraklama bağlantıları olarak öne çıkar. Elektrik kabinlerinin iç kablolamasında da kullanılabilir.

XLPE / PVC Güç Kabloları

Çoğunlukla endüstriyel kurulumlar içindir. Değişken frekanslı kablolar olduğundan çoğu iş yeri için idealdir. Yangına dayanıklılık özelliğine sahiptir.

Zırhlı Kablolar

Optimum mekanik koruma için çelik telli veya alüminyum bant zırhlı güç kablolarıdır. Çeşidine göre çift çelik ya da alüminyum bant zırhı bulunur. Halojensiz ve galvanizli çelik tel kablo türü de vardır.

Kauçuk Kablolar

Kauçuk kablolar, derin su tesisatlarındaki elektrik motorları ve dalgıç pompalar gibi alçak gerilim cihazlarının yanı sıra diğer birçok elektrikli ekipmana güç sağlamak için tasarlanmıştır. Esneklik ve mekanik mukavemet sunar.

LSHF Güvenlik Kabloları

Yangın durumunda, zehirli gazlar çıkarmaz ve aşındırıcı gazlar yaymaz. İnsanlara veya elektronik ekipmana olası herhangi bir zararı engelleme gücüne sahiptir. Bu nedenlerden dolayı, hastaneler, okullar, müzeler, havaalanları, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri, ofisler, laboratuvarlar vb. gibi halka açık yerlerde kullanılması tavsiye edilir.

Yangına Dayanıklı Kablolar

Acil durum devreleri için yangına dayanıklı güç kablosudur. Yangın durumunda acil durum devrelerine güç aktarımı sağlamak için özel olarak tasarlanmış, ateşe dayanıklı bir kablodur. Bir yangın sırasında can güvenliği sağlamak amacıyla kritik devrelere ve tesisin güvenli bir şekilde kapatılmasına ihtiyacınız vardır. Bu sebeple hastaneler, tüneller, ofisler, üretim tesisleri, laboratuvarlar, oteller vb. alanlar için bu kablo uygundur.

Kontrol Kabloları

Sabit veya mobil kurulumlar için esnek tasarlanan kablo türüdür. Genelde ev aletleri gibi malzemeler için kullanılır. Ev kurulumları için önerilir ve ayrıca hafif mobil servisler için de kullanılabilir. Bu kablolar aynı zamanda mobilyalarda, duvar bölmelerinde ve prefabrik tasarımında kullanılır.

Whatsapp Whatsapp