Sensör Çeşitleri

Sensör Çeşitleri

Gündelik yaşam içerisinde sensörler birçok amaca ve ihtiyaca göre ortaya çıkar. Sensörler genellikle harekete duyarlı veya sese duyarlı şekilde karşımıza çıkar. Sese duyarlı sensör çeşitleri içerisinde bulunan ürünler genellikle ses ile çalışmakta veya kapanmaktadır. Belli sektörlerde kullanması nedeniyle sese duyarlı sensörler tercih edilmektedir. En yaygın şekilde kullanılan sensör çeşitleri ürünleri ise harekete dayalı olarak kullanılan sensörler gelmektedir. Harekete dayalı cisimleri algılayan sensörler istenilen şekilde açılabilmekte veya kapanabilmektedir. Firmamız Yka Elektrik üzerinden her türlü sensör çeşitleri sizlere sunulur.

Sensörler birçok alanda kullanılan spesifik ürünlerin başında gelir. Özellikle hareketli sensör çeşitleri binalarda veya işyerlerinde yaygın şekilde görülür. Apartman içerisinde harekete duyarlı olan sensörlü sistemler sayesinde ışığın yandığı veya söndüğü görülür. Hareketli sensör çeşitleri aynı zamanda güvenlik sistemleri içerisinde de kendine önemli bir yer bulmaktadır. Bu nedenle kullanılan amaca göre hareketin sonucunda karşılanan ihtiyaç değişmektedir. Güvenlik aşamasında hırsızlık vakalarının önüne geçmek için hareketli sensör tercih edilmektedir. Bu sayede insan hareketinin algılandığı durumlarda alarm sistemleri devreye girecektir. Aynı durum arabalarda yer alan araba sensörleri içinde geçerli olacaktır. Firmamız içerisinde istenilen her türlü sensör türüne ve elektrik kullanımında gerekli araçlara ulaşabilirsiniz.

Sensör çeşitleri hareket ve sesin haricinde fazla türe sahiptir. Yaygın kullanılan sensör türleri şunlardır;

  • Sıcaklık ve ısı sensörleri, isminden anlaşılacağı üzere belli sıcaklık derecelerine göre açılıp kapanabilen veya çalışıp durabilen özelliklere sahiptir.
  • Basınca göre sensörler, belli bir basınç ve debi sonucunda çalışan sensörlerin başında gelmektedir.
  • Akışkan sensörler veya akış sensör türleri, sayaç ve türevi alanlarda karşımıza sık sık çıkar. Sıvıların hızını ve farklı parametleri ölçerek çalışır veya kapanır.
  • Renk sensörleri, adından anlaşılacağı üzere istenilen renge göre çalışan veya hareket eden sensörlerdir. Bazı sektörlerde olmazsa olmazlar arasında yer alır.
  • Duman ve gaz sensör çeşitleri, yangın söndürme alanlarında ve yangın tespiti noktasında yüksek oranda tercih edilmektedir. Duruma göre başka alanlarda da kullanıldığı görülür.
  • Işık sensörleri, belli bir ışık ile çalışan veya kapanan yapıya sahip sensör çeşitleri olarak bilinirler.
Whatsapp Whatsapp