Banyo Aydınlatma Armatürü

Banyo Aydınlatma Armatürü

Estek ve konfor açısından ev içerisindeki önemli detaylardan olan banyo aydınlatma armatürü ve diğer ürünler farklı özelliklere sahip çeşitlerle kullanıma sunulmaktadır. Dekorasyon ve tasarruflu özellikleriyle ön plana çıkan banyo aydınlatma armatürü modelleri ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize uygun modellerle hayatınızı kolaylaştırabilir.

Banyo Aydınlatma Ürünleri

Banyolarda kullanıma uygun olarak üretilen aydınlatma ürünleri, banyoların tarzına ve ölçüsüne göre değişmektedir. Banyo aydınlatmasının önemli araçlarından biri ana ışıklandırmadır. Ağırlıklı olarak tavanın orta noktasına monte edilen ışıklar ana ışıklandırma olarak kabul edilmektedir. Genel olarak bu bölümde sarı renkler ve tonları tercih ediliyor. Bu anlamda güçlü ışık kaynaklarının kullanılması son derece önemlidir. Ürün modellerinin bu özelliklere uygun seçilmesi son derece önemlidir. Banyolarınızda tavan aydınlatmasının dışında farklı noktalara ışıklandırma yapılabilmektedir. Ayna içinden ve dışından yapılan ışıklandırma çeşitleri en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Banyolarınızdaki ayna aydınlatmaları, yüzünüzü yıkadığınızda ya da makyaj yaptığınızda sizlere birçok konuda kolaylıklar sağlamaktadır. Genel olarak pencere olmayan ve doğal ışık almayan banyolarda aydınlatma ürünleri seçimlerine özen göstermek son derece önemlidir.

Banyo Aydınlatma Ürünleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Banyo aydınlatması estetik ve ışık kaynağı açısından seçiminde özen gösterilmesi gereken alanlardan biridir. Bu anlamda öncelikle banyoların ıslak ve nemli alanlar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu yüzden seçilecek bütün aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bunun dışında uzun ömürlü kullanımlar için ürünlerin metal yapıya sahip olanlarını ve paslanmaya dayanıklı olan malzemelerden üretilmiş olmalarına dikkat edip, uzun vadeli kulanım sağlayabilirsiniz. Aksi durumda yüksek buhar ve suya maruz kalan ürünlerde paslanma oluşuyor.

Banyolarınızın aydınlatma seviyesi için 150 lüks yeterlidir. Küçük banyonuz varsa bu banyolar için 100 lüks yeterli olabiliyor. Bunun dışında banyo ve tuvaletler evlerinizin diğer bölümlerine göre daha az vakit geçirdiğiniz alanlar olduğundan ışık tam olarak parlaklık seviyesine ulaşamıyor olabilir. Bu yüzden LED aydınlatma armatürü veya LED lamba tercihleri yaparak %100 ışık performansı sağlayabilirsiniz. Bu yüzden banyolarınızda kullanmak istediğiniz aydınlatma ürünlerinin bahsettiğimiz özelliklere sahip olmasına dikkat etmeniz oldukça önemli detaylar arasında yer alıyor.

Whatsapp Whatsapp